Smultronboda fårgård

Smultronboda fårgård

Smultronboda

- himmelriket för tackor, baggar och skuttande lamm!

Här på Smultronboda lever 40 tackor och en bagge, alla av rasen Leicester "det vita pälsfåret". Under våren kommer tillökning med 60 skuttande lamm. På gården har det bedrivits fårskötsel sedan 1960-talet och nu är vi, Eva Lis och Krister Mattsson, tredje generationen fåraherdar på släktgården.

Kom och hälsa på lammen och passa på att ta en kaffepaus i vårt kafé som vi kallar just så - "Kaffepausen" - här kan du njuta av gott kaffe och hembakat kaffebröd i trädgården eller inne i den gamla mangårdsbyggnaden från 1860-talet. Det finns även enklare lunchalternativ t.ex "Bonnavåffla" med Vindommenröra. Eva Lis bakar och serverar dig som gäst samt berättar många anekdoter om livet som fårbonde. Besök gärna  Skinnboden där du hittar du våra vackra vita lammskinn mm till salu.

Evenemang på gården

Vill du veta mer om ullhantering är du välkommen att boka biljett till "Pelles nya kläder" - en interaktiv barnteater efter Elsa Beskows saga. Med ull från gårdens får och redskap såsom kardor, spinnrock och vävstol berättar vi Elsa Beskows härliga historia om Pelle som gör sina egna kläder av ullen från sitt får. Barnen kan vara med och prova på de olika momenten. Till ackompanjemang av lammens bräkande stämmer lokala trubadurer upp till "Visor vid grillen".

Bo i Smultronboda

Bo en vecka eller några dagar i lantlig 1900-talsstil. Här bor du nära naturen på en levande fårgård. Utforska bygden eller låt helt enkelt lugnet slå rot.

TILLGÄNGLIGHET

Öppettider - Från Påsk till midsommar: öppet lördagar och röda dagar. Från Midsommar till slutet av augusti: öppet alla dagar. Övriga tider efter överenskommelse. Ring gärna och kolla om vi har öppet idag.

FÖRETAG

Företag: Smultronboda Fårgård
Adress: Stora Björka
Postadress: 590 98 Edsbruk
Land: Sverige
GPS koordinater: N58.01473, E16.42778
Kontakt: Eva Lis & Krister Mattsson
Telefon: 0493-710 22, 073-246 98 95
E-mail: evalis@smultronboda.se
Webb:
www.smultronboda.se

Tillbaka till boende