Gösfiske i Vindommen

Erbjudande:

Gösfiske Inkl boende 2 dygn, 3 dagars fiskekort, båt m motor, djupkartor, Minimum 2 personer.

Rekordgös

Bokningsförfrågan via mail.

Skrickerum

- bo mitt i ett levande och omväxlande kulturlandskap

Skrickerums by har mycket att erbjuda

Skrickerums by är vackert belägen vid den stora sjön Vindommen och har ett levande och omväxlande kulturlandskap med djurhållning, både köttrasdjur och hästar. Några kilometer från bykärnan finns ett av Östergötlands större och finare naturreservat med gammal blandskog och små trolska skogssjöar. I byn finns även ett lantbruksmuseum för den intresserade.

Gård med gamla anor

Nämndemansgården är en 600-årig släktgård i Skrickerums by vid den djupt viktiga och vindlande sjön Vindommen, därav namnet. I det nämnda naturreservatet finns en gammal gruva med flera mycket sällsynta selenmineraler, bl.a eukarit och berzelianit, samt grundämnet thallium, varför Skrickerums gruva har världsrykte.

Sjönära boende

Nybyggd stuga med strandtomt i sydväst läge vid Vindommen, ca 60 kvm, 6 bäddar, allrum med kökshörna, två sovrum och sovloft, sandstrand, brygga, tillgång till båt. Uteplats, kyl och frys, spis med ugn, mikrovågsugn, dusch och WC. Fibernät, komplett utrustat kök, braskamin, vanliga sängar. 10 meter till bad.

Att göra i omgivningarna

Omgivningar: 12 km till lanthandel, 17 km till kommuncentrat Valdemarsvik som ligger vid en vacker havsvik samt 30 km till öppna havet i Gryts skärgård. 70 km till Kolmårdens djurpark och 100 km till Astrid Lindgrens värld.

Fiske

Fiskeguide finns vissa tider att hyra. Även kräftfiske kan ordnas i en mysig skogssjö under augusti-september.

ERBJUDANDE/SPECIALITET

Den mycket flika sjön Vindommen om 1500 hektar är känd för sitt goda gös- och gäddfiske. För ett par år sedan fångades här Sveriges största gös det året. I Nämndemansgården kan du hyra en liten båt med motor och köpa fiskekort.

TILLGÄNGLIGHET

Lägenheten är väl vinterbonad och hyrs ut året runt.

FÖRETAG

Företag: Nämndemansgården
Adress: Skrickerum
Postadress: 615 94 Valdemarsvik
Land: Sverige
Telefon: 0123-35036, 073-0805122
Webb: www.tryserumgardar.se
Kontakt: Anders Bockgård
E-mail: bockgard@tryserumgardar.se
GPS koordinater: RT90 X: 6446785, Y: 1536034
WGS84 Lat N 58° 8' 36"Lon E 16° 25' 1" Decimal 58.1434, 16.4170

Tillbaka till boende.